USTVARJANJE Z IKT

Napisal dne Jun 2, 2017

Za nami je ustvarjalno leto z IKT (internetno-komunikativno tehnologijo). Uporabljali smo računalnik za izdelavo izdelkov v zvezi z varno rabo interneta.

Na začetku smo se priključili portalu TwinSpace, preko katerega smo sodelovali z drugimi šolami iz Italije, Poljske, Grčije, Cipra… Z Italijansko učiteljico in učenci iz Cipra, smo se slišali tudi preko video klica.  Imeli smo težave, ker nismo mogli govoriti in smo lahko samo poslušali. Težavo smo rešili s pisanjem sporočil. Bilo je zanimivo.

Vse šole, ki so bile vključene v projekt so, tako kot naša šola sodelovale na dnevu preventive.  Na naši šoli smo imeli učenci 6. in 7. razreda naravoslovni dan z naslovom Varno na internetu.  Učenci 6. a razreda smo izdelovali PowerPoint predstavitve, plakate, QR-kode in videoposnetke na temo resničnost informacij, oglaševanje in varna objava osebnih podatkov. Učenci 6. b razreda so izdelovali izdelke na temo netiquette, ter učenci 7. razreda na temo varnostna gesla.

 

      

 

Tudi učenci 2. a in 3. a so se v februarju, ko smo praznovali Dan varne rabe interneta pogovorili o varni rabi interneta. Povprašali smo jih o tem, kaj so delali, kako so se imeli in, kaj so naredili.  Odgovorili so nam, da so izdelovali plakate in safekote. Imeli so se dobro, naučili pa so se, da ne smemo verjeti reklamam, da ne smemo biti preveč na internetu, da ne smemo objavljati neprimernih slik in videoposnetkov…

 

    

 

Potem smo vsi udeleženci projekta izdelovali izdelke (oblačke tagul, križanke, besedne kvadrate…) v zvezi z varno rabo interneta.

Fantje so največ časa preživeli v scratch-u, kjer so izdelovali animacije. Punce pa smo izdelovale oblačke tagul, križanke, besedne kvadrate itd. Na koncu smo izdelale tudi filmček s povzetkom dela v celem šolskem letu. V projektu so sodelovale tudi tuje šole iz Italije, Poljske, Grčije, Cipra, Slovaške. Z njimi smo sodelovali preko portala TwinSpace. Z nekaterimi smo se videli preko video klica.

 

                                        

 

 

 

Oglej si posnetek na Youtube.

Tamara, Kaja, Kim, Maja